Hoge hakken geven vrouwen hoger salaris

Vrouwen schijnen met hoge hakken meer te verdienen! Een schoenenmerk bij onze oosterburen beweert dat vrouwen meer kunnen verdienen door hoge hakken te dragen.

Ze voeren in hun advertenties slogans op als ‘mannen langer dan 1 m 80 verdienen 10% meer,’ en ‘mannen langer dan 1 m 80 krijgen 1,3 x vaker promotie.’ De advertenties laten daarnaast afbeeldingen van torenhoge hakken zien………….

Het gaat om schoenenfabrikant Deichmann, die zegt dat hun uitspraken wetenschappelijk zijn bewezen.

Onderzoeker Guido Heineck zegt echter dat dit behoorlijk discutabel is. Er zou een verband zijn tussen lengte, sociale klasse en inkomen. Zo zijn Duitsers met overgewicht vaker laaggeschoold en verdienen zij dus ook minder.

Volgens Heineck kan er beter geconstateerd worden dat hoogopgeleiden een grotere lichaamlengte hebben. De hoogte van hun salaris houdt dus geen verband met de lijfelijke hoogte, maar met die van de genoten opleiding.

Vrouwen associëren lengte bij een man (onbewust) met gezondheid. Daarom willen de meeste dames ook een man die in elk geval langer is dan zijzelf. En over hoogte gesproken: er is een hakken-economie-index. In tijden van schaarste worden de hakken hoger en bij meer welvaart, gaan vrouwen weer op platter schoeisel lopen.

Lees ook:Mannen op hoge hakken
Lees ook:Over vrouwen en mannen en hun schoeisel
Lees ook:Man van gemiddelde lengte plant zich het snelste voort
Lees ook:De liefde voor hoge hakken krijgen meisjes al heel jong bijgebracht
Lees ook:Gaat de economie aantrekken? De dameshakken worden lager!

Heb jij Relatie.Blog nog steeds niet toegevoegd aan je Google homepage of Reader? Hoge hakken geven hoger salaris

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten