Bestuurders nog steeds dik betaald

VNO-NCW pleit voor het niet laten stijgen van de lonen. Maar de eigen bestuurders geven zichzelf wel een dik loon. Werkgeversorganisatie VNO-NCW pleit voor een nationaal akkoord over de zogenoemde nullijn. Maar juist de bedrijven die VNO-NCW vertegenwoordigt betalen hun topbestuurders dit jaar in veel gevallen meer loon. Voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW hield vorige maand een pleidooi: het bevriezen van de lonen zou een stimulans zijn voor de economie. Het verdeelt volgens Wientjes niet alleen de pijn, maar levert onmiddellijk ook veel geld op.

Maar niet iedereen geeft meteen gehoor aan die oproep, blijkt uit een rondgang:

 • Vastgoedbedrijf Corio, bekend van winkelcentrum Hoog Catherijne. Topman Gerard Groener ziet zijn vaste salaris (excl. bonussen) met 14% stijgen van 359.000 naar 410.000 euro.
 • PostNL. Financieel directeur Jan Bos gaat er van 350.000 tot 425.000 euro 21% op vooruit. Een tweede bestuurslid (Herna Verhagen) 10% (van 410.000 tot 450.000 euro).
 • Uitzendbureau Randstad. Topman Ben Noteboom gaat in 2012 bijna 11 procent meer verdienen (van 874.000 tot 967.700 euro).
 • ‘Goede directeuren zijn schaars’

  Volgens Susanne Stolte van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren kan het soms niet anders: “Als je goede directeuren en bestuurders wil hebben, die zijn nu eenmaal schaars en daar zul je soms meer voor moeten betalen.”

  VNO-NCW wil niet zeggen wat Wientjes verdient, maar wel dat hij zichzelf aan de nullijn zal houden als die er komt.

  Gezocht op:

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *